
Vill ha den här glassen till midsommar så därför måste jag göra den nu i kväll fast jag var så trött.
Men jag kan lova att det var verkligen enkelt att göra den.
(Allan köper ägg från hönshuset i byn därför är hans namn där.)
Här har jag vispat äggvitor till ett hårt skum och gör nu ett test om den är klar genom att hålla skålen upp och ner.
Receptet är enkla råvaror.
Ägg
Philadelfia ost
Grädde
Socker
Vanilj
Kexsmulor

De två blanka formarna är från mammas hus och den röda från Allans mor.



Skål 1: Vispad grädde med vanilj
Skål 2: Vispad äggula och Philadelfiaost och socker
Skål 3: vispad äggvita
Blanda ihop allt till en glassmassa.

Oj det blev två formar!

I frysen - klar i morgon.
Om du vill veta hur man gör så är det nog bäst att du googlar , så får du samtidigt tips på olika varianter.
Till midsommar ska vi äta sol-varma jordgubbar till den här glassen.
Jag köpte finländska jordgubbar idag och jag kan säga att jag aldrig köpt så dyra jordgubbar förr. Det måste nog vara en alldeles utsökt smak 😄

Jag gjorde också en äppelmynta-dryck till i morgon. Här har jag lagt i citronmeliss och myntor i åppeljuice.. I den andra kannan har jag citrusfrukterna från citrusväxten som jag har. Det är ett jättegott och smakligt citrusvatten.
Kram Anna-Karin💚